1.Bölüm Yine o kirli drum-set içindeyim, Ve en güzel parçasıyım, alçısıyım. Affım olsun darba,
Yediğim sığındım Rabb'ba, 365 gün 52 hafta, rafta, En büyük çıkarsızlıktan ötürü lafta,
Ben dile düşürdüm, Kapalı kapıdan kafamı çıkarıp üşüttüm, okkalı cümleler üfürdüm. Hey yabancı, ben zaten içime dönüktüm,
Parlayan bir gibi görünürdüm ama sönüktüm, Hayat bir bot ve bot çevresi dolu büyük beyaz balığı, Diptekiler iştahla düşünür duran azığı, Rüyalarımın yerde uyudum ve yine bot battı, İlk ben battım ah tahtım vay bahtım. Dudaklarım kanayana kadar yapmak istediğim bu: Rap, ol hep. Ölmek üzere olan dünyada bir ölümlü yaşar Kaf-Kef,
Dualarım vesvas-ı eder def.
İncecik ip üzerine koca bindi, nefsim içine sindi.
titremekte korkularımdan, düşersem yanarım. O kadar içime sindim ki, getirsen kalkmaz başım, Yov! burada canlı naaşım, İç çekmekten ağardı saçım, yanarım.
2.Bölüm Vicdan bir güneş parladıkça ısınır için, Geçen vakte "bir zamanlar" adını koyduk gelen gider makbuludur kısası ziyaretin, Bana sana rastgelsin, budur hikayemiz. Takdir buyur, kış bulutların kadar Rabbım, Bir ağlasam taşar seller alır bahçem bağım. Yükseldikçe nefesi kesilir kalır dev dağın, Aramadıkça düşman buldum, solum sağım, Cehennemde bir gün, boğuk bir adam, Donuk bir surat, bekle gelir bir gün murat, gül dikenicesine batar rahat, Nefret yaşar hayat, buyur mezara yat. içime hükmedince güneşim buz adası, Şömine misali Sagonun aşkı, Sessizliktir geçirdiklerimin sedası, Duymakta olduğun engin sözler denizlerimin dalgası.
İncecik ip koca ayaklar bindi, nefsim içine sindi. Kirpiklerim korkularımdan, düşersem yanarım. O kadar içime sindim ki, vinç kalkmaz başım, Yov! burada canlı naşım, İç çekmekten ağardı saçım, yanarım.